Skip to main content
Presentació jornades

II Jornades Gastronòmiques “L’Arròs i Tastos de Mar del Baix Penedès” 20 de setembre - 6 d'octubre de 2024

Es presenten les II Jornades Gastronòmiques “L’Arròs i Tastos de Mar del Baix Penedès” del 20 de setembre al 6 d'octubre de 2024

El Baix Penedès es prepara per acollir la segona edició de les Jornades Gastronòmiques ’Arròs i Tastos de Mar del Baix Penedès”, que tindran lloc del 20 de setembre al 6 d'octubre de 2024. Després de l'èxit de la primera edició, aquest esdeveniment torna amb més força per oferir una experiència culinària única.

 

Les “Jornades de L’Arròs i Tastos de Mar” que organitza el Gremi d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme del Baix Penedès, amb la col·laboració dels ajuntaments participants, del Consell Comarcal del Baix Penedès, de la DO Penedès, Arroz Bayo i Fòrum Calafell, volen consolidar-se en aquesta segona edició, com un esdeveniment imprescindible en el calendari gastronòmic de la comarca. Es vol traslladar l’essència de la nostra cuina als paladars més exigents. 

 

Els visitants podran descobrir les creacions culinàries de tots els restaurants de les diferents poblacions representades com ara Calafell, Cunit, El Vendrell, entre d’altres. La proposta gastronòmica de “L’Arròs i Tastos de Mar” innova en aquesta segona edició amb una intenció ferma: fer territori, incorporant els vins de la DO Penedès a aquestes jornades i sumant sinergies entre les poblacions de l’interior i de la costa. 

 

Els restaurants presentaran un plat de la seva carta maridat amb vins de la DO Penedès, oferint així als visitants una experiència global de territori. Amb aquestes Jornades Gastronòmiques s’oferirà als visitants del Baix Penedès una àmplia oferta gastronòmica que podran consultar mitjançant un codi QR amb un enllaç al web de les Jornades.

 

Les II Jornades Gastronòmiques tenen cinc objectius clars: 

1. Incorporar poblacions de l'interior de la comarca: No només les poblacions costaneres participaran en aquestes jornades, sinó que també es volen incloure municipis de l'interior, amb la intenció de mostrar tota la riquesa gastronòmica del Baix Penedès. 

2. Fer territori: Aquesta iniciativa vol reforçar els lligams entre les diferents localitats del Baix Penedès, fomentant un sentiment de pertinença i unitat a través de la gastronomia. 3. Associar la marca Baix Penedès a la DO Penedès: Un dels objectius és enfortir l'associació entre la marca Baix Penedès i la Denominació d'Origen Penedès, aconseguint que el Consell Comarcal recolzi aquesta iniciativa i contribueixi al seu èxit. 

4. Allargar la temporada turística: Les jornades pretenen estendre la temporada turística més enllà de l'estiu, atraient visitants fins a principis d'octubre i, així, dinamitzar l'economia local. 

5. Incrementar el nombre de restaurants participants: Es busca augmentar significativament la participació de restaurants en l'esdeveniment, oferint una varietat més gran de propostes gastronòmiques als visitants.

 

Per a més informació, si us plau, contacteu amb Gremi d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme del Baix Penedès. www.aeht.es/jornadesbaixpenedes

09/09/2024