Skip to main content
211125_Reuniosocccbp.jpeg

EL CONSELL DEMANA MÉS POLÍTIQUES ACTIVES PER GENERAR OCUPACIÓ A LA COMARCA

El Consell Comarcal del Baix Penedès demana al Servei d'Ocupació de Catalunya més polítiques actives per generar ocupació a la comarca aquest 2022

El president també ha demanat incidir en l’oferta formativa comarcal per tal de reduir l’atur.

 

25 de novembre de 2021. El President del Consell Comarcal ha demanat als representants del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) i a la directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball que es tingui en compte les necessitats urgents de la comarca per tal de generar ocupació, ampliar l’oferta formativa i reduir l'atur comarcal. Així ho ha fet saber aquest matí a la reunió que ha mantingut amb la Sra. Sofia Moya, directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball a Tarragona, i el Sr. Manolo Garcia, cap del Servei Territorial d'Ocupació a Tarragona, a la seu del Consell Comarcal del Baix Penedès. Per part del Consell Comarcal també hi han assistit el Sr. Miguel Ángel Perín, Conseller de Promoció Econòmica, el Sr. Christian Martínez, Conseller d'Ocupació, i el responsable d’Ocupació, Sr. Joan Maria Diu. A més, també hi han participat altres representants territorials del SOC i de l’OTG del Vendrell

 

Durant el transcurs de la reunió s’han exposat les necessitats d’una comarca fortament castigada pel tancament d’empreses i que registra unes xifres d’atur molt elevades des de fa molt de temps. Les principals demandes han estat la creació de nous programes d’ocupació pel 2022, obtenir més recursos per al foment de plans d'ocupació (Treball i Formació), entrar en programes de promoció de l’ocupació com l’Enfeina’t o el programa 7 comarques, la continuïtat del Pla de Reactivació Econòmica a més de recursos humans i econòmics per poder atendre les demandes de la població.

 

En els darrers 10 anys i fins a l’actualitat, el Baix Penedès és la comarca amb la taxa d’atur registral comarcal més alta de Catalunya. Tot i que als darrers anys (2018 i 2019) hi havia una certa recuperació del mercat laboral, aquesta tendència es trenca novament al mes de març de 2020, amb l’inici de la pandèmia del COVID-19 fins l’estiu de 2021 s’ha traduït novament en un sostingut empitjorament del mercat laboral encadenant els darrers 6 trimestres un repunt important en l’atur.

 

La comarca del Baix Penedès es situa doncs en termes generals amb un diferencial permanent superior d’atur d’un 5% respecte l’evolució de Catalunya, i també del Camp de Tarragona. En xifres, l’octubre de 2021 hi ha 7.814 persones registrades desocupades, amb aproximadament un 60% del total de persones aturades amb més d’1 any a l’atur. Segons el nivell d’estudis, el 90% dels aturats registrats tenen un nivell d’estudis primaris o secundaris, mentre que el 10% restant té un nivell d’estudis post secundaris, universitaris o superior.

 

11/25/2021