Skip to main content

VISITA DEL CONSELLER JAUME GIRÓ AL CONSELL COMARCAL DEL BAIX PENEDÈS

Visita de l’Honorable Sr. Jaume Giró, conseller d'Economia de la Generalitat de Catalunya al Consell Comarcal del Baix Penedès.

El conseller s’ha reunit amb els alcaldes del Baix Penedès i el delegat del Govern al Penedès                 

 

Divendres 11 de març de 2022. El Conseller d’economia es compromet a avançar amb la redacció del projecte d’ampliació de l’Hospital Comarcal i donar resposta a aquesta necessitat de la comarca des de fa anys. Aquesta ampliació, tal i com ha explicat el Conseller Giró, s’ha de fer conjuntament amb la conselleria de Sanitat. La previsió és encarregar aquest mateix any un informe de valoració de les necessitats de l'Hospital i seguidament, afrontar la redacció del projecte d'ampliació. També s’ha tractat sobre la manera per tal de poder rebre fons públics europeus, estudiant la possibilitat de crear el consorci sanitari. 

En la segona reunió mantinguda amb els alcaldes del Baix Penedès després de la visita d’aquests al Parlament el passat mes de novembre, també s’ha compromès a començar a treballar de cara als pressupostos de 2023 amb sensibilitat territorial davant de les necessitats i reivindicacions de la comarca. Durant el transcurs de la reunió, els alcaldes han transmès al conseller la necessitat de recolzar l’ampliació d’Idiada al Baix Penedès per tal d’assegurar el seu futur. La reindustrialització dels polígons comarcals per generar ocupació i la relocalització d’empreses davant la nova conjuntura mundial també s’ha tractat.

El president del Consell Comarcal Joan Sans ha fet una valoració positiva de la reunió que ha servit per avançar en les demandes de la comarca i arrancar el compromís del Conseller de tenir-les en compte de cara a la redacció dels pressupostos del 2023. A més, en les properes setmanes es continuarà avançant amb les reunions previstes amb el sr. Fabián Mohedano, president del Consell Català de Formació Professional i amb l’honorable sr. Roger Torrent, conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.
 

Departament de Comunicació del Consell Comarcal del Baix Penedès

 

Portfolio images
03/11/2022