Skip to main content
Un moment de la presentació

Posada en marxa un estudi amb la finalitat de crear un pla d’acció comarcal per a la tercera edat

El Consell Comarcal del Baix Penedès posa en marxa un estudi amb la finalitat de crear un pla d’acció comarcal per a la tercera edat

Es faran entrevistes als actors implicats de tots els pobles de la comarca durant els propers mesos i s’elaborarà un pla d’acció amb el nom Gent Gran Km0.

Dilluns 7 de desembre de 2022. L'Àrea de Serveis Socials i Gent Gran del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat avui la posada en marxa d’un ambiciós estudi per conèixer l’estat i les condicions de vida de la Gent Gran del Baix Penedès i seguidament elaborar un Pla d’Actuació a 4 anys per donar resposta a les necessitats que es detectin. Serà la primera vegada que des del Consell Comarcal es disposi d’una partida econòmica específica.

Roger Príncep de la Fundació Pere Tarrés serà el tècnic encarregat d’elaborar aquesta diagnosi en base a les entrevistes a la Gent Gran del territori, polítics i regidors i entitats i associacions. Es farà un inventari de recursos actius per a la gent gran a la comarca per saber exactament el que tenim i el que necessitem en diferents àrees com la mobilitat, la salut, la cultura i l’habitatge etc. Aquest estudi es farà amb l’ajuda del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Comarca que ja fa mesos que treballa per contactar amb les diferents associacions i entitats de la gent gran.

“És un projecte de la gent gran per a la gent gran”, ha destacat Paco Rocha, conseller comarcal de la gent gran del Baix Penedès. Des de l’executiva del consell consultiu de la gent gran destaquen la importància d’aquest projecte i que serveixi per conèixer la realitat de la tercera edat i posar-hi remei. Per això fan novament una crida a associacions i entitats comarcals per contactar i coordinar-se amb el Consell Consultiu.

Joan Sans, president del Consell comarcal del Baix Penedès ha posat en valor aquesta iniciativa que per primera vegada posa a la gent gran al centre de la política comarcal amb un pressupost propi cofinançat entre el Consell Comarcal i la Generalitat. 

Susanna Mur, tècnica responsable de la Gent Gran del Consell Comarcal ha explicat que la finalitat d’aquesta diagnosi és crear un  pla d’acció comarcal que marcarà les bases del projecte d’envelliment actiu, amb una visió global, transversal i integral sobre les persones grans de la comarca. El pla d’acció comarcal serà el full de ruta a seguir en els pròxims quatre anys i  marcarà les accions destinades al benestar de la gent gran. Es vol treballar per evitar problemàtiques com la sol.litud, el maltractament,  la pobresa, la mobilitat o l’accés o adaptació dels habitatges. També es  treballaran altres aspectes vitals com l’autonomia i la lluita contra l’escletxa digital amb cursos i tallers, així com aspectes més lúdics. 

D’aquestes entrevistes i de la recollida de dades en sortirà un pla d’actuació comarcal que es desenvoluparà en els propers 4 anys. Es preveu que l’any vinent es pugui començar a implementar accions a tots els municipis de la comarca.

 

12/07/2022