Skip to main content
Cartell

ORIENTACIÓ ACADÈMICA AL BAIX PENEDÈS 2023

XERRADES D'ORIENTACIÓ ACADÈMICA AL BAIX PENEDÈS 2023

Des de l’Oficina Jove del Baix Penedès i el projecte comarcal de polítiques de joventut Jove Baix Penedès s’ofereix als i les joves un seguit d’accions d’orientació acadèmica, amb la finalitat que el jovent de la comarca, sobretot els que finalitzen l’etapa formativa obligatòria, rebin l’orientació necessària perquè defineixin el seu itinerari formatiu post-obligatori.

És per això que s’organitzen diferents accions:

- Carpes informatives als instituts

Els instituts de referència dels municipis adherits al projecte JBP acolliran aquesta acció durant el mes de febrer, consistent en crear un espai d’orientació acadèmica a l’hora del pati, en una carpa, on els/les professionals de joventut comarcals i locals resoldran els dubtes dels i les alumnes dels centres dels instituts de l’Arboç, la Bisbal i Cunit.

- Xerrades d’orientació acadèmica

Des de Jove Baix Penedès es proposa la realització de tres xerrades d'orientació acadèmica i professional que, sota el nom «I després de l’ESO, què?», tenen la finalitat que els pares, mares i alumnes de 3r i 4t d'ESO coneguin totes les opcions formatives i laborals amb o sense graduat en ESO. 

Aquestes xerrades estan pensades com un espai de trobada on els i les joves i les seves famílies rebran orientació i informació acadèmica i professional.

La ponència de les xerrades anirà a càrrec de les tècniques de l’OJ i inclouen una exposició dels elements a tenir en compte per tal de fer una bona elecció d'estudis, com el coneixement d'un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals...) i els condicionants de l'elecció. 

A continuació s'expliquen les alternatives de formació al finalitzar els estudis d'ESO, amb el Graduat o sense, és a dir, els itineraris de formació segons l'oferta vigent; tenint en compte les característiques principals de cada formació i les seves sortides. 

També s'oferiran els contactes i les fonts d'informació de referència necessàries per a poder completar la informació. 

A més, s'aportaran eines i elements de reflexió per tal que pares i alumnes comparteixin aquest moment important, que representa el punt de partida de la carrera acadèmica o professional. 

L’entrada a les xerrades és lliure i oberta. 

El calendari de xerrades és:

- Dimecres 15 de març a les 18h a l’Institut de l’Arboç.

- Dilluns 20 de març a les 18h a l’Institut Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès

- Dimecres 29 de març a les 18h a l’Espai Jove de Cunit

 

02/24/2023