Skip to main content
Un moment de la presentació als mitjans

Obre l'oficina comarcal d'impuls a la transició energètica per fomentar l'ús d'energia renovable

El Consell Comarcal del Baix Penedès obre l'oficina comarcal d'impuls a la transició energètica per fomentar l'ús d'energia renovable

També es faran xerrades a les escoles i instituts per donar a conèixer les alternatives que ofereixen les energies renovables en el consum privat.

Dilluns 12 de desembre de 2022. L'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat aquest matí la nova oficina comarcal d’impuls de la transició energètica. Es tracta d’un nou servei d'assessorament i atenció a la ciutadania per a resoldre dubtes i oferir solucions que impulsin l’ús de sistemes energètics sostenibles. “En els darrers anys hem entrat en una etapa on hi ha una important campanya de subvencions des de la Unió Europea per a la substitució de les energies fòssils per energies verdes. Però a vegades, saber totes les possibilitats que tenim, quin és el millor sistema per la nostra llar, conèixer les subvencions a les quals ens podem acollir i saber com sol.licitar-les no és fàcil. Des d'aquesta oficina es pretén donar les eines, ajudar al ciutadà a prendre la millor decisió i beneficiar-se de les subvencions a les quals es pugui acollir”, ha explicat Miguel Ángel Perín, Conseller Comarcal del Medi Ambient. 

“Qualsevol persona que vulgui posar plaques solars, o canviar de companyia elèctrica per una altra que generi energia verda o que vulgui saber totes les subvencions disponibles de les administracions, pot contactar amb l’oficina i l’atendrem, ha explicat Benjamín Vellarino, Tècnic responsable de l'Oficina d'Impuls de la Transició Energètica.”

De moment, hi han 9 municipis de la comarca que disposaran d’aquest servei. Quinzenalment, un tècnic expert en la matèria es desplaçarà a cada municipi on atendrà als ciutadans que sol.licitin visita. En el següent enllaç podreu veure el calendari i els dies i horaris on serà a cada poble. Per demanar cita amb un tècnic, es pot fer a través de la web del Consell Comarcal del Baix Penedès a l’apartat de serveis a la ciutadania http://ccbp.cat/recerca/serveis/ciutada/trasicioenergetica o bé directament sol.licitant la visita a través del servei d’atenció al ciutadà del vostre ajuntament. També es pot enviar un correu electrònic a: energia@baixpenedes.cat.

A més, tal i com ha explicat Núria Güell, Consellera Comarcal d’Ensenyament, tècnics d’aquesta Oficina també faran xerrades a les escoles i instituts comarcals per tal d'informar de totes les avantatges i opcions sobre les energies renovables que es poden instal.lar a les cases als estudiants.

Aquesta oficina forma part d'una xarxa d'oficines que depenen de la Generalitat de Catalunya i que compten amb tota la informació referent a la transició energètica a més d’estar al dia de les subvencions que hi ha disponibles en cada moment. La transició energètica que estem vivint en els darrers temps és molt dinàmica i canviant, evolucionant molt rapidament. Des d'aquesta oficina es vol ajudar a la millor resposta en cada moment.

 

Els municipis que adherits són el següents:

  • Albinyana
  • La Bisbal del Penedès
  • L'Arboç
  • Sant Jaume dels Domenys
  • Llorenç del Penedès
  • Bellvei
  • Masllorenç
  • Santa Oliva
  • Cunit
Portfolio images
Calendari desembre
12/12/2022