Skip to main content
210920_3.jpeg

MANIFESTACIÓ POLÍTICA DEL BAIX PENEDÈS A BARCELONA

Manifestació històrica de tots els representants polítics del Baix Penedès a Barcelona exigint que es tingui en compte la comarca

Tots els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès s’han plantat a la Plaça Sant Jaume i al Parlament amb el lema "El BAIX PENEDÈS EXISTEIX!"

Joan Sans, President del Consell Comarcal del Baix Penedès ha destacat que “la comarca ja no pot més i farem el que calgui fins a ser escoltats.”

Manifestació històrica del Consell Comarcal del Baix Penedès i tots els alcaldes del Baix Penedès aquest matí a Barcelona. Els 14 alcaldes s’han plantat a la Plaça Sant Jaume i posteriorment al Parlament per exigir d’una vegada que s’acabi el menysteniment cap a un territori que pateix un atur récord a Catalunya però que és a la cua en inversions de la Generalitat els darrers anys.

Joan Sans, president del Consell Comarcal del Baix Penedès ha destacat el menysteniment històric de la Generalitat vers una comarca que és la primera en xifres d’atur, i la darrera en xifres d’inversions, però que a més pateix altres menysteniments com la deficiència dels serveis públics comarcals infradotats per una població de més de 100.000 habitants, la continuïtat dels peatges de la C 32 sud, la falta d’inversions en educació, el pagament de les rodalies més cares de Barcelona, amb un servei més que deficient, no poder formar part de l’ATM tot i ser corona metropolitana, els esperats desdoblaments de la N340 des de fa més de 20 anys.

A les 10.00h del matí, els alcaldes han desplegat una pancarta davant de la Generalitat a la Plaça de Sant Jaume on s’hi podia llegir “El Baix Penedès existeix!” i seguidament han entrat a la Generalitat on han estat rebuts per la Consellera de la Presidència Laura Vilagrà a qui li han fet entrega del manifest que han preparat on es fa un recull dels principals greuges que pateix la comarca, i seguidament s’han reunit amb David Rodríguez, secretari de governs locals i relacions amb l'Aran i Montserrat Fornells directora general d'administracions locals.

210920 6Seguidament els alcaldes s’han dirigit al Parlament de Catalunya on han estat rebuts per la Presidenta del Parlament Laura Borràs, a qui novament han fet entrega del manifest i han intercanviat unes paraules. En acabar, els 14 alcaldes s’han reunit amb els portaveus dels grups parlamentaris d’Erc, Psc, Junts x Cat i En Comú Podem a qui han demanat que s’atenguin les seves peticions de cara els propers pressupostos.

Les trobades han deixat bones sensacions. Hi ha el compromís del Departament de Presidència, responsable de les administracions locals al Govern de Catalunya i dels representants de grups parlamentaris de properes reunions per abordar les reivindicacions plantejades.

S’espera que els pressupostos dels 2022 ja recullin algunes de les propostes plantejades avui.

09/20/2021