Skip to main content
Activitat a Santa Oliva

Es presenten les activitats de la Setmana de la Pedra Seca al Baix Penedès

El Consell Comarcal del Baix Penedès presenta les activitats de la Setmana de la Pedra Seca

Enguany es realitzaran 10 activitats en diferents pobles de la comarca per commemorar el 4rt aniversari de la declaració d’aquesta tècnica constructiva com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Dilluns 21 de novembre de 2022. L'Àrea de turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat avui els actes de celebració de “La Setmana de  la Pedra Seca al Baix Penedès” per tal de donar a conèixer l’important patrimoni realitzat amb aquesta tècnica reconeguda per la UNESCO, a la comarca. El Consell ha treballat de forma conjunta amb els ajuntaments per tal de poder coordinar les diverses activitats que es realitzen a la comarca aquest mes de novembre.

 

"La Setmana de la Pedra Seca" consisteix en l’organització i difusió de diverses activitats relacionades amb la pedra seca arreu dels Països Catalans i neix amb l’objectiu de visibilitzar i posar en valor no només aquest patrimoni sinó especialment l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca a casa nostra.

 

L’objectiu del Consell Comarcal del Baix Penedès amb l’impuls d’aquesta activitat és promoure la tècnica de la pedra seca a la comarca, donant a conèixer totes les activitats disponibles a nivell comarcal i potenciant un producte turístic diferent i de qualitat al territori. Des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal es convida a tothom a participar-hi i a conèixer un dels patrimonis intrínsecs del nostre territori i que ens identifica. 

 

Enguany com a novetat la Setmana de la Pedra Seca arribarà també a les escoles i instituts on s’estudirà per donar a conèixer i transmetre la cultura de la pedra seca als més petits.

 

En aquesta edició, es realitzaran 10 activitats diferents repartides pels municipis del Baix Penedès: 

EL VENDRELL:

https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/pedra-seca-en-bona-companyia

https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/reconstruccio-duna-barraca-de-pedra-seca-a-sant-vicenc-de-calders

https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/coneixer-el-patrimoni-a-traves-de-les-app

 

CALAFELL:

https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/refem-marges-del-cami-de-mas-den-vives

 

SANTA OLIVA:

https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/taller-construccio-amb-pedra-seca-a-carrec-de-lhistoriador-marc-casellas

 

BONASTRE:

https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/neteja-de-lentorn-duna-barraca-de-pedra-seca-a-bonastre

 

SANT JAUME DELS DOMENYS:

https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/passejada-de-la-pedra-seca

 

LA BISBAL DEL PENEDÈS:

https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/presentacio-del-llibre-el-meu-marge-miscel-lania-2001-2019-de-benjami-catala-benach

https://www.setmanapedraseca.cat/activitats/agenda/ruta-de-la-pedra-seca-per-la-plana-de-lortigos

 

CUNIT:

A la espera de confirmar activitat.

 

11/21/2022