Skip to main content
Treballant en un centre

Els serveis SIS Adolescents i SIAD Jove inicien un nou projecte de treball als instituts de la comarca

Els serveis SIS Adolescents i SIAD Jove inicien un nou projecte de treball als instituts de la comarca del Baix Penedès

Els serveis SIS Adolescents i SIAD Jove inicien un nou projecte de treball als instituts de la comarca del Baix Penedès

 

16 de març de 2023. El SIS Adolescents (Servei d’Intervenció Socioeducativa per Adolescents) i el SIAD Jove (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) del Consell Comarcal del Baix Penedès han engegat, recentment, un projecte de treball conjunt amb els instituts de la comarca que formen part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS) del Consell Comarcal, a través del qual s’atenen als joves que demanen, per iniciativa pròpia, ser atesos pels educadors/es socials als propis centres educatius. El projecte, pioner i innovador,  es va presentar a l’inici del curs escolar, amb l’objectiu d’introduir el servei dins dels centres educatius, destinat a l’atenció del col·lectiu jove. 

El SIS Adolescents és un servei públic format per educadors socials dels Serveis Socials del Consell Comarcal que té com a principal objectiu assessorar, acompanyar i donar suport als i les joves i adolescents en els diferents aspectes vitals que els engloben.

El SIAD Jove és un servei públic destinat a les noies que té com a objectiu principal oferir atenció, orientació i suport a les víctimes de les violències masclistes, i a les persones del seu entorn, i treballa per la prevenció i sensibilització a tot el col·lectiu de joves de la comarca.

A més a més, es donen a conèixer els altres serveis que poden tenir al seu abast a la comarca del Baix Penedès, i es treballa en xarxa amb els Equips Bàsics d’Atenció Social del propi Consell Comarcal, per ser aquests el primer nivell del sistema públic de serveis socials. 

El projecte ha tingut molt bona acollida, i en les últimes setmanes s’ha augmentat el nombre d’hores d’atenció als instituts a causa de la forta demanda que hi hagut. S’han detectat, per exemple, situacions de gran complexitat d’adolescents i joves, que han manifestat exposar-se a situacions on posen en risc la seva vida per problemes d'angoixa, o també joves que expliquen que han estat víctimes de violència vicària, etc. 

Els centres d’educació secundària de la Bisbal del Penedès (Institut Coster de la Torre) i de Cunit (Institut Ernest Lluch i Martín) són els centres educatius que han apostat per poder oferir aquests serveis al seu alumnat, facilitant espais i sobretot oferint tot el suport necessari per poder implementar-ho. La voluntat del Consell Comarcal és poder ampliar el projecte al tercer institut que forma part de l’ABSS del Consell Comarcal,  l’Institut de l’Arboç. 

 

Portfolio images
Documentació
03/16/2023