Skip to main content
Alcaldes amb el conseller

ELS ALCALDES ACONSEGUEIXEN EL COMPROMÍS D'INCLOURE L'AMPLIACIÓ DE L'HOSPITAL ALS PRESSUPOSTOS

Els alcaldes del Baix Penedès arranquen el compromís del Conseller d'Economia per incloure la redacció del projecte d'ampliació de l'Hospital Comarcal als pressupostos

-Abans s’han reunit de nou amb els portaveus dels grups parlamentaris per pressionar i que es modifiquin els pressupostos.
-Joan Sans, President del Consell Comarcal del Baix Penedès ha detallat una llista de 5 punts primordials per la comarca amb la sanitat al davant de tot.

Dijous 18 de novembre de 2021. La reunió d'urgència dels alcaldes del Baix Penedès amb el Conseller d'economia Jaume Giró ha arrencat el compromís del Conseller per tal d’incloure la redacció del projecte d’ampliació de l’Hospital comarcal als pressupostos 2022. Aquest és el primer pas per a fer realitat l’ampliació d’unes instal.lacions que es van inaugurar fa més de 15 anys període durant el qual, el Baix Penedès ha doblat el volum de població. Abans, s’han reunit amb els portaveus dels Grups Parlamentaris per conjurar-se i pressionar perquè es modifiquin els pressupostos i s'atenguin les demandes urgents del territori. 

El president del Consell Comarcal Joan Sans ha començat la reunió amb una declaració curta però contundent exigint l’ampliació de l’hospital, la dotació de recursos, la reindustrialització i l’ampliació de l’oferta formativa com a eixos fonamentals per sortir de la situació actual."Augmentar pressupost sanitari és fonamental, ampliar els horaris del cap de l'Arboç només és qüestió de posar més recursos humans i ajudarà a descongestionar les urgències de l'Hospital del Vendrell”.  

Per la seva banda, Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell ha manifestat que “la diagnosi està feta i les reivindicacions son concretes. Ara toca concretar, us demanem coses concretes i viables. Venim a  evidenciar la singularitat del Baix Penedès amb un creixement demogràfic constant. Demanem un factor de correcció demogràfic singular per la nostra comarca. Vivim en una realitat metropolitana  però sense disposar dels recursos pertinents i ha demanat un compromís de tots els grups de posar el Baix Penedès a l'agenda del País. La taula pel Baix Penedès és útil però insuficient. Cal actuar i els pressupostos ens dona una oportunitat.”

Per part dels alcaldes, s'ha fet una declaració curta però contundent amb els següents punts: 

1-Rebutjem per insuficients i insolidaris per al Baix Penedès l’esborrany de pressupostos. 
2-Exigim les següents inversions que son competència de la Generalitat:
   A) ampliació de l’Hospital Comarcal. Redacció del projecte executiu de l'ampliació de l'hospital comarcal. 
   B) bonificació peatges C32.
   D) inversió a Idiada i als polígons industrials de la comarca.
   E) Pla de xoc del SOC contra l’atur a la comarca.
  F) dotació de recursos humans i materials dels serveis públics (policia, bombers, sanitaris, docents, etc) proporcional a la nostra població, població estacional i creixement migratori. Factor corrector al Baix Penedès pel volum i creixement de població.   
   G) més oferta formativa de FP. 

 

11/18/2021