Skip to main content
Cartell alerta

El proper 12 d'abril, Protecció Civil es durà a terme un simulacre d'alerta per mòbil

El proper 12 d'abril, des de la Direcció General de Protecció Civil es durà a terme un simulacre d'alerta per mòbil a la ciutadania.

El proper 12 d'abril, des de la Direcció General de Protecció Civil es durà a terme un simulacre d'alerta per mòbil a la ciutadania. Amb aquesta acció es pretén posar a prova un sistema que servirà per alertar i donar instruccions a la població en cas d'emergència o catàstrofe.

Què són les alertes de protecció civil al mòbil?

Són una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament de l’alerta i mentre l'alerta estigui activa.

Quan rebré aquestes alertes?

Quan et trobis en una zona afectada per una emergència greu, o quan pugui produir-se de forma imminent, i calgui que actuïs de forma urgent seguint unes instruccions per evitar patir danys directes greus. També, en simulacres i proves de l’eina amb participació de la població.

Quin aspecte tenen?

Els missatges s’identifiquen clarament perquè van encapçalats pel text “Alerta de Protecció Civil”, o bé pel text “Alerta presidencial”, en funció de la configuració del teu mòbil.

Aquest tipus de missatges es mantenen en pantalla fins que es prem el botó “acceptar”.

Trobareu tota la informació a: https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/cecat/vols-rebre-alertes-protecciocivil/

Què haig de fer per rebre-les?

Els telèfons mòbils que tenen activada per defecte la recepció de les alertes són els de les versions següents:

  • Android versió 11 o superior
  • iOs versió 15.6 o superior

En el cas d’Android, no permeten desactivar la recepció d’aquestes alertes i en el cas d’iOs, permeten desactivar-la, però no es recomana fer-ho.

Si no tens activats per defecte els avisos d'emergència, configura el mòbil per rebre'ls seguint el manual que trobaràs en a l'apartat d'Informació relacionada.

 

04/04/2023