Skip to main content
Esborrany pressupostos pel 2022

EL CONSELL TROBA INACCEPTABLE L'ESBORRANY DELS PRESSUPOST

El Consell Comarcal del Baix Penedès troba inacceptable l'esborrany dels pressupostos que la Generalitat ha presentat

El president emplaça a tots els partits a treballar per canviar-los i no descarta cap acció si no s’aconsegueix. S’ha convocat el Consell d’Alcaldes d’urgència per analitzar la situació.

 

10 de novembre de 2021. Un cop coneguts els números de l’esborrany de pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2022, no podien ser més negatius, una vegada més pel Baix Penedès. Joan Sans, President del Consell Comarcal ha convocat per avui mateix el Consell d’Alcaldes per reunir-se d’urgència i analitzar la situació i les accions a emprendre. “Sembla que les nostres demandes han caigut en un sac foradat i no han estat escoltades des de la Generalitat. Som la comarca amb més atur, que patim la crisi econòmica derivada de la Covid-19 amb una desindustrialització molt preocupant i a la vegada, som la comarca amb més creixement poblacional. Però seguim a la cua en inversions de la Generalitat. No ho podem permetre.” Ara toca treballar des dels partits a través de la Taula pel Baix Penedès per intentar canviar-los durant la seva tramitació al Parlament. “Tenim el suport de tots els partits de la cambra que treballaran per millorar aquestes xifres.” Ara és el moment d’anar tots junts i treballar per aquest territori que necessita inversions urgentíssimament. 

 

Jaume Casañas, vicepresident ha destacat que “sembla que amb ERC a la Generalitat la cosa canviaria però no ha estat així, és més del mateix. No és cap retret perquè això no va de partits sinó d’un territori que s’està morint. Emplacem a tots els partits que no aprovin aquests pressupostos fins que no ens tinguin en compte. Qualsevol partit que doni suport a aquests pressupostos serà còmplice del menyspreu al Baix Penedès.” És evident que no tenir cap representant de la comarca al Govern ens ha perjudicat.

 

Per acabar, han advertit: “És la darrera oportunitat que tenim per canviar la dinàmica negativa en la que està immers aquest territori. Estem disposats a fer el que calgui fins a ser escoltats fins a l’últim segon. Necessitem uns serveis públics de qualitat, un hospital adequat a la població que tenim, més indústria, més policia, menys peatges, plans d’ocupació… la llista és llarga.”

 

11/10/2021