Skip to main content
Un moment de la reunió

El Consell Comarcal del Baix Penedès es reuneix amb el Director del SOC

El Consell Comarcal del Baix Penedès es reuneix amb el Director del SOC per començar a treballar la incorporació del Baix Penedès al "Programa Comarques"

Dimarts 21 de juny de 2022. El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Penedès s’ha reunit avui amb Juan José Torres, Director del Servei d’Ocupació de Catalunya per tractar de la recent inclusió del Baix Penedès al programa de foment i dinamització de l’ocupació i la formació “7 Comarques” que a partir d’ara canvia de nom i es dirà “Programa Comarques”. Aquesta reunió, que s’ha realitzat durant el matí a nivell polític, ha estat prèvia a una nova reunió amb tècnics d’ocupació de la comarca i del SOC que s’ha fet durant la tarda, per tractar aquest programa i resoldre dubtes.

El “Programa Comarques” és un projecte específic del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) que té el propòsit d’afavorir la vertebració del territori, compensar les desigualtats i potenciar el desenvolupament de les zones amb menys dinamisme econòmic i amb més atur del territori català. En le cas del Baix Penedès, feia anys que des del Consell Comarcal es demanava la incorporació a aquest programa per tal de tenir més eines per lluitar contra l’atur.

El director del SOC ha explicat que aquest programa s’ha remodelat completament amb l'objectiu d’evolucionar cap a un model on es puguin definir les estratègies d’ocupació específiques per cada territori i que de manera àgil es puguin aprovar i aplicar. “Volem que sigui cada territori que decideixi quines son les estratègies òptimes perquè son els que millor coneixen el teixit social, industrial i econòmic i les seves mancances. Nosaltres donarem suport econòmic i tècnic per tal de desenvolupar-les.” 

Joan Sans, president del Consell Comarcal ha destacat la bona notícia per la comarca que representa l’entrada a aquest programa que dotarà de més recursos tècnics i econòmics al servei d’Ocupació de la comarca. tot i això, li ha recordat al director del SOC que el Baix Penedès és la comarca que té més atur de Catalunya, i justament aquesta setmana s’està duent a terme un nou erto als treballadors de Saint Gobain a l’Arboç, que pot deixar fins a 60 treballadors a l’atur.

 

 

06/21/2022