Skip to main content
Un camió d'ECOBP

El Consell Comarcal del Baix Penedès aprova una segona pròrroga del servei comarcal de recollida de residus

El Consell Comarcal del Baix Penedès aprova una segona pròrroga del servei comarcal de recollida de residus

El Ple del Consell Comarcal ho va aprovar per majoria absoluta ahir dimecres per tal de continuar oferint el servei mentre s’acaba de redactar els plecs del projecte i es licita.

Dijous 20 d’octubre de 2022. Ahir es va celebrar la sessió extraordinària del Ple del Consell Comarcal per tal d’aprovar la segona pròrroga del conveni de recollida de residus comarcal que executa l’empresa comarcal EcoBP SL. D’aquesta manera, es dona continuïtat al servei de recollida de residus mentre s’acaba de redactar els plecs del projecte i es licita el nou servei de recollida. Mentrestant, amb l’aprovació d’aquesta pròrroga es manté el servei de recollida, que finalitzarà en el termini mínim indispensable en el que el Consell i els diversos ajuntaments receptors del servei tinguin aprovat el nou sistema de recollida que ha de substituir el que ofereix la societat comarcal. En qualsevol cas però, aquesta segona pròrroga no pot anar més enllà del 31 de desembre del 2023, data límit del mateix, i en que es dissoldrà la Societat Comarca.

No obstant aquesta nova pròrroga del servei deixa la porta oberta ha desvincular-se’n en qualsevol moment, en el cas que algun ajuntament receptor del servei tingui aprovat el nou sistema que ha de substituir el que oferia la societat comarcal abans del termini de finalització del conveni únic pactat, sense necessitat de fer-se càrrer de la pròrroga fins el 31 de desembre del 2023.

L’acord es va aprovar per majoria absoluta amb els vots favorbales de tots els grups excepte ciutadans que es va abstenir. El servei actualment es presta als municipis d’Albinyana, Banyeres del Penedès, Bellvei, la Bisbal del Penedès, Bonastre, Masllorenç, el Montmell i el Vendrell.

 

10/20/2022