Skip to main content
Una barraca al Montmell

EL CCBP IMPULSA LA SETMANA DE LA PEDRA SECA AL BAIX PENEDÈS

EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX PENEDÈS IMPULSA LA SETMANA DE LA PEDRA SECA AL BAIX PENEDÈS

Es realitzaran 8 activitats turístiques relacionades amb aquesta tècnica reconeguda per la UNESCO del 19 al 28 de novembre de 2021.

 

15 de novembre de 2021. Des de l'àrea de turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès s’impulsa al celebració de “La Setmana de  la Pedra Seca” per tal de donar a conèixer l’important patrimoni realitzat amb aquesta tècnica reconeguda per la UNESCO a la comarca. El Consell ha treballat de forma conjunta amb els ajuntaments per tal de poder coordinar les diverses activitats que es realitzin a la comarca del 19 al 28 de novembre de 2021.

"La Setmana de la Pedra Seca" consisteix en l’organització i difusió de diverses activitats relacionades amb la pedra seca arreu dels Països Catalans i neix amb l’objectiu de visibilitzar i posar en valor no només aquest patrimoni sinó especialment l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca a casa nostra.

L’objectiu del Consell Comarcal del Baix Penedès amb l’impuls d’aquesta activitat és promoure l’art de la pedra seca a la comarca, donant a conèixer totes les activitats disponibles a nivell comarcal i potenciant un producte turístic diferent i de qualitat al territori. 

Trobarem 8 activitats diferents repartides pels municipis del Baix Penedès: 

1. Calafell - Ruta de la Pedra Seca 

El 20 de novembre de 2021, de 10:30 h a 13h, es podrà gaudir d'una ruta comentada per descobrir alguns elements arquitectònics (principalment barraques) del terme de Calafell. El punt de trobada serà el Centre Recreatiu de Calafell Parc. 

2. Bonastre - Reconstrucció d’una barraca de Pedra Seca 

El 21 de novembre de 8:30h a 13h, jornada de voluntariat per reconstruir una barraca de Pedra Seca situada al camí de les Solanes que presenta una esllavissada. El punt de trobada serà a La Societat de Bonastre. 

3. Santa Oliva- El patrimoni en pedra seca 

Diumenge 28 de novembre de 9:30 h a 11:30h, caminada guiada pels voltants de Santa Oliva tot coneixent el patrimoni de la Pedra Seca i la història agrícola i social que l’envolta. 

4. Sant Jaume dels Domenys - Concurs fotogràfic 

El 19 de novembre de 2021 començarà el Concurs fotogràfic "La pedra seca a Sant Jaume dels Domenys" i estarà vigent fins al 28 de novembre de 2021. Es premiaran les 3 millors fotografies i als tres finalistes. Bases al web de l’Ajuntament. 

5. Vendrell - Ruta de la pedra seca per Sant Vicenç de Calders 

El 21 de novembre de 10h a 13h, ruta circular amb sortida i arribada a la Plaça de la Font de Sant Vicenç de Calders amb un recorregut d'uns dos km, molt planera i apte per a qualsevol edat. Es podràn veure diferents elements de pedra seca amb la seva respectiva explicació. S’acabarà a la Premsa de Lliura amb un tast d'oli novell.

6. Cunit - Xerrada: La cuina de la barraca de la pedra seca 

El pròxim 19 de novembre, a les 19h a la Biblioteca Municipal Marta Mata, es farà una xerrada amb elaboració en directe sobre la cuina que practicaven i els ingredients que utilitzaven els agricultors que feien servir les barraques de pedra seca. 

7. Cunit - Ruta per les barraques de pedra seca de Cunit 

El 27 de novembre a les 10h, ruta per les barraques de pedra seca de Cunit amb uns 7km de recorregut i 2'5h de duració per a conèixer les principals barraques de Cunit. 

8. Bellvei - Presentació del llibre Les barraques de pedra seca de Bellvei 

El dia 11 de desembre a les 11 hores, al Centre Cívic La Patronal de Bellvei, es farà la presentació del llibre, Les barraques de pedra seca de Bellvei, editat per l'Ajuntament de Bellvei i escrit per Robert Rovira Ferré.

 

11/15/2021