Skip to main content
Un moment de la presentació

Continua augmentant l'Ocupació al Baix Penedès durant el segon trimestre de l'any

Continua la tendència positiva d’augment de l'ocupació al Baix Penedès durant el segon trimestre de 2023

S’han realitzat 6.733 contractacions de les quals el 45% són indefinits. Durant el mes de maig el Baix Penedès ha estat la comarca que més ha incrementat el nombre d’afiliacions a la seguretat social.

 

24 de juliol de 2023. L’Àrea d’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat les dades del 2n Trimestre de 2023 del mercat de treball de la comarca. Durant aquest trimestre s’ha reduït el nombre d’aturats en 183 persones, i comparativament amb el 2n Trimestre de 2022 la disminució és de 336 persones, dada que demostra la major ocupació i disminució de l’atur. El nombre d’aturats ara és de 6.663 persones a l’atur a la comarca.

La taxa d’atur de la comarca ha continuat disminuïnt i es situa al 13’36 % a finals de juny. També s’ha reduït el diferencial que hi havia envers Catalunya i la demarcació de Tarragona.

S’han realitzat 6.733 contractacions, de les quals 45% són contractes indefinits. Un increment de 4’5 % respecte el mateix període l’any passat, mostrant la recuperació econòmica de la comarca.

La major part de contractes s’han realitzat a persones que tenen entre 25 i 44 anys, i representa el 43% del total. La franja de menors de 25 anys també ha incrementat el nombre de contractacions. La majoria de contractes corresponen al sector serveis, seguit de la indústria i la construcció.

El nombre d’afiliats a la Seguretat Social és ja de 47.130, 885 persones més que el trimestre anterior.

L’informe trimestral es pot consultar a la pàgina web del Consell Comarcal, a l’àrea d’Ocupació. Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

 

Portfolio images
Dades d'atur
07/24/2023