Skip to main content
20211027_181037.jpg

MESURES CONTRA L'ATUR, L'AMPLIACIÓ DE L'HOSPITAL I EL PLA DE REINDUST.

Es posa en marxa la Taula pel Baix Penedès amb la presentació d'un memorial de greuges i la demanda imperiosa de mesures urgents contra l’atur, l’ampliació de l’Hospital Comarcal i un Pla de reindustrialització

La unanimitat dels 14 alcaldes de la Comarca davant de les demandes és un factor clau per forçar als partits polítics
una discriminació positiva en els propers pressupostos de 2022.

28 d’octubre de 2021. La primera reunió de la Taula pel Baix Penedès s’ha produït avui dimecres 28 d’octubre a l’Auditori Pau Casals del Vendrell. Joan Sans, president del Consell Comarcal ha presentat davant dels diputats dels diferents partits polítics al Parlament de Catalunya un memorial de greuges que la comarca arrossega de fa molts anys i que s’han agreujat amb la crisi de la Covid-19, causant una situació gairebé insostenible que obliga a una actuació urgentíssima per part de les diferents Administracions.

Un dels punts més candents que s’han exposat és el col.lapse sanitari de l’Hospital Comarcal, una instal.lació obsoleta per a tanta població, que obliga sovint a molts baixpenedesencs a fer llargues hores d’espera a urgències i moltes vegades a visitar-se fora de la comarca.

Els representants del Consell Comarcal també han exposat la necessitat d’impulsar un pla de reindustrialització comarcal amb Idiada 2 al capdavant, com un projecte ja no de la comarca si no del País. “Necessitem una resposta decidida davant de la situació actual d'atur comarcal del 37% de població activa, i això també implica més oferta formativa pel jovent. Volem que el Baix Penedès sigui un territori on s’hi pugui viure amb qualitat i expectatives de futur, i actualment no és així.” El llistat de les demandes és llarg, més seguretat, ajudes socials, una nova comissaria dels Mossos a Calafell, més bombers, més places de residències, reducció dels peatges de la C-32, millora del servei de rodalies, la creació d’una targeta de transport T-Penedès...

Els alcaldes han asseverat que el Baix Penedès és una comarca amb moltes urgències històriques agreujades amb la Covid-19. “Si no es fa res, a mig termini, aquesta comarca és un polvorí que pot explotar. Ara mateix ja som un dels territoris amb més ocupacions, plantacions de marihuana…”

Finalment, han demanat als grups parlamentaris que defensin aquestes demandes al Parlament en la tramitació dels nous pressupostos. “Necessitem un país equilibrat i ara davant dels pressupostos 2022 tenim una oportunitat. El Baix Penedès porta molts anys de discriminació negativa i ja veiem els resultats, ara necessitem que un pla de xoc a curt mitjà i llarg termini per avançar”.

10/28/2021