Skip to main content
Mapa d'una de les rutes

Es presenta el projecte de promoció turística Penedès 360, una aposta pel cicloturisme

Es presenta el projecte de promoció turística Penedès 360, una aposta pel cicloturisme amb la participació del Consell Comarcal del Baix Penedès

Ideat pel Consorci de Promoció Turística del Penedès, compta amb el suport dels consells comarcals de l’Alt Penedès, del Baix Penedès i del Garraf.

 

Dilluns 9 de maig de 2022. La passada setmana es va presentar el projecte cicloturístic Penedès 360, una altra manera de descobrir el Penedès històric amb bicicleta. El projecte, liderat pel Consorci de Promoció Turística del Penedès i amb el suport dels Consell Comarcals de l’Alt i Baix Penedès i Garraf, pretén apropar la immensitat del Penedès, des del mar fins a la muntanya passant per diferents pobles i vinyes. 

 

S’han creat tres rutes cicloturistes que passen per les tres comarques i que es poden fer en diverses etapes, amb la idea que els visitants es puguin anar aturant, visitant llocs, fent-hi estada, etc. Es tracta de rutes dissenyades per etapes i circulars, accessibles, que s’han adaptat per a cada modalitat de bicicleta (carretera, muntanya i gravel) i que permeten descobrir un territori fantàstic, amb tots els seus secrets.

 

El cicloturisme és una modalitat turística que s’ha posat molt de moda a Catalunya amb un augment significatiu en els darrers anys. La proximitat del Penedès a Barcelona, la facilitat d’accés, i el paisatge diferencial, son factors que s’espera serveixin per atraure aquest turisme durant tot l’any i ajudar a desestacionalitzar l’oferta. Jaume Casañas, Conseller de Turisme destaca la importància d’aquesta aposta turística pensada com a Penedès en la seva totalitat i de manera global, “El Penedès és molt divers i diferent de les dues àrees metropolitanes que ens envolten. Això ens dona una potencialitat enorme”.

 

Podeu trobar més informació i descarregar-vos les rutes a través de la pàgina: https://www.penedes360.cat/

 

05/09/2022