Skip to main content
Un moment de la roda de premsa

Es presenta el nou pla estratègic de desenvolupament i ocupació del Baix Penedès 23/24

El Consell Comarcal del Baix Penedès presenta el nou pla estratègic de desenvolupament i ocupació del Baix Penedès 23/24

Es va aprovar per àmplia majoria i sense cap vot en contra en la darrera sessió plenària del 2022.

Dimarts 17 de gener de 2023. L'Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Penedès posa en marxa el nou Pla Estratègic de Desenvolupament i Ocupació del Baix Penedès 2023/2024 que tindrà una vigència de 2 anys.  

El nou Pla Estratègic és fruit d’una revisió i actualització de l’anterior que va estar vigent des del 2017 al 2022. El nou pla dona continuïtat a les accions que s’han executat amb bons resultats i que continuen essent vàlides i s’han eliminat les que s’han considerat realitzades o que no han donat els resultats esperats. A més, s’han incorporat noves accions que s’hauran de desenvolupar.

Els darrers anys, la COVID-19 ha alterat tota la planificació que s’havia realitzat, i han aparegut noves oportunitats (fons europeus, accions cap a la sostenibilitat i eficiència energètica) que s’han incorporat al Pla per aprofundir en les accions de promoció econòmica i foment de l’ocupació de qualitat a la comarca durant els propers 2 anys. Amb aquests objectius, el nou pla estratègic compta amb la creació de 5 sublínies de treball noves que són: impuls de l’economia circular, impuls del sector agrícola, impuls de l’ocupació al sector de les energies renovables, innovació als oficis tradicionals mitjançant noves tecnologies, i l’oficina d’impuls a la transició energètica.

En la presentació en roda de premsa d’avui, el president Joan Sans ha donat les gràcies a totes les persones, entitats, empreses i administracions que han participat en l’elaboració d’aquest pla que “és un full de ruta per continuar millorant les darreres xifres d’ocupació i atur al Baix Penedès. El Baix Penedès va tancar el 2022 liderant l’augment de les xifres d’afiliacions a la Seguretat Social de tot Catalunya amb un 4% respecte el 2021 amb un total de 42.954 afiliats. Cal seguir en aquesta línia i apostar per la creació d’ocupació en els sectors que són i seran estratègics en el futur.”

Miguel Ángel Perín, Conseller Comarcal de Promoció econòmica ha destacat el punt d'inflexió que va representar la Covid19, amb l’estroncament que va suposar per l’economia i l’ocupació, però destacant que també ha aportat noves oportunitats que ara cal que el Baix Penedès sàpiga aprofitar.

Des del Departament d’Ocupació i promoció Econòmica, responsable de l'elaboració del pla s’ha explicat les principals característiques i la seva estructura basada en 5 eixos de treball:

-Increment de l'activitat empresarial de la comarca i l'ocupació en sectors estratègics de creixement.

-Ocupació i formació

-Desestacionalitzar el turisme i millorar l'ocupació del sector.

-Articular el territori.

-Governança i control del desenvolupament i l'ocupació.

 

Ha explicat que l’anterior Pla comptava amb un total de 82 accions de les quals se n’han mantingut 50 i se n’han eliminat 32. A aquestes s’hi ha afegit com a noves 32 accions que s’han avaluat com a necessàries, fent un  nou total de 82 accions.

El nou Pla Estratègic ha comptat amb la participació dels ajuntaments de la comarca, empreses representatives dels diferents sectors econòmics, agents econòmics i s’ha elaborat amb el suport econòmic del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu, i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

Podeu llegir el pla estratègic al següent enllaç: https://ccbp.eadministracio.cat/transparency/5df8f118-e708-418a-a14c-86580271e8f7/

 

01/17/2023