Xerrada virtual d’orientació acadèmica i professional al Baix Penedès "I després de l'ESO, què?" 2021

Serà el dimecres 3 de març a les 18h a través de l’enllaç de zoom: https://bit.ly/3apNOUG i estan adreçades a pares i mares i alumnes de 3er i 4rt d’ESO

210219 xerr posteso 21

Divendres 10 de febrer de 2021. L’Oficina Jove Baix Penedès organitza una xerrada virtual d'orientació acadèmica i professional, amb la finalitat que els pares i alumnes de 3r i 4t d'ESO coneguin totes les opcions formatives i laborals amb o sense graduat en ESO. Aquesta activitat està pensada com un espai de trobada on els joves i les seves famílies rebran orientació i informació acadèmica i professional.

 

Fins l’any passat, aquestes xerrades es realitzaven als instituts de referència dels municipis adherits a Jove Baix Penedès, però a causa de la situació provocada per la Covid19, enguany es planteja de fer-la en format virtual.

La xerrada es realitzarà el dimecres 3 de març a les 18h, a través de l’enllaç: https://bit.ly/3apNOUG 

 

La ponència de les xerrades anirà a càrrec d’Educaweb i inclouran una exposició dels elements a tenir en compte per tal de fer una bona elecció d'estudis, com el coneixement d'un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals...) i els condicionants de l'elecció. A continuació s'explicaran les alternatives de formació al finalitzar els estudis d'ESO, amb el Graduat o sense, és a dir, els itineraris de formació segons l'oferta vigent; tenint en compte les característiques principals de cada formació i les seves sortides. 

 

També s'oferiran els contactes i les fonts d'informació de referència necessàries per a poder completar la informació. A més, s'aportaran eines i elements de reflexió per tal que pares i alumnes comparteixin aquest moment important, que representa el punt de partida de la carrera acadèmica o professional. 

 

Cal destacar que aquesta acció pretén millorar la transició dels joves de la comarca entre la formació i el treball, a més de voler implicar-hi les famílies, podent tenir la informació necessària, de manera que pugui repercutir en la projecció d’un futur engrescador i que contribueixi a reduir els alts índex de fracàs i abandó escolar fruit, massa sovint, d’eleccions poc reflexives, improvisades i condicionades.

 

La xerrada es complementa amb un seguiment per als joves i pares que ho sol·licitin i que consisteix en la possibilitat d'accedir a una consulta personalitzada al Servei d'assessorament i orientació acadèmica i laboral de l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Baix Penedès.