El Consell Comarcal del Baix Penedès presenta la diagnosi del pla de reactivació econòmica per ajudar a les empreses de la comarca a ser més competitives davant de la Covid-19

Aquest projecte es va començar el 15 de novembre amb la contractació de dos tècnics i una consultora encarregada d’elaborar el pla. Dirigit a les empreses petites i mitjanes de menys de 10 M€ de d’acturació i de menys de 50 treballadors.

 

210128 RDP28 de gener de 2021. El Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat avui la diagnosi del Pla Estratègic del Baix Penedès, que ha de servir per actuar a partir d’ara, en base a la situació actual per ajudar a les empreses a prendre decisions per enfortir-se i ser més competitives dins i fora de la comarca.

 

El President Joan Sans, ha destacat “que aquest és un programa de 12 mesos, d’àmbit comarcal, molt necessari per aquesta comarca, i que ens permet al Consell Comarcal del Baix Penedès realitzar actuacions per incidir directament a una millora de les empreses del Baix Penedès, per millorar els nivells d’ocupació. Som conscients de les enormes dificultats que han tingut les empreses de tots els sectors des del mes de març de 2020, amb el COVID-19 i els períodes de confinament i de restriccions d’activitat.”

 

La diagnosi que s’ha realitzat demostra la greu afectació en ertos a la població d’alguns municipis de la Comarca, amb Santa Oliva al capdavant amb un 51% d’afectació, Masllorenç amb un 20% i l’Arboç amb un 14% d’afectació. L’estudi també revela una caiguda històrica de la contractació a partir del març de 2020, i del nombre d’establiments comercials oberts. tots aquests factors han causat un augment de demanda d’ocupació de la població.

 

Mentrestant el Conseller Comarcal de Promoció Econòmica Miguel Ángel Perín ha explicat que el Consell està actualitzant un cens d’empreses de la comarca que ara mateix ja compta amb més de 3000 empreses que tenen la seu a la comarca. Aquest cens servirà com a base per treballar aquest Pla d’Acció. El Consell ha d’entrar a treballar colze a colze amb les empreses de la comarca, escoltar-les i ajudar-les a fer-les més competitives.

 

La Consellera Comarcal d’Ocupació Xus Sequera, ha explicat que l’objectiu és oferir gratuïtament l’assessorament professional per enfortir les empreses comarcals per generar nous reptes empresarials que generin noves oportunitats de treball a la comarca, i a la vegada, crear les condicions per generar un entorn més adequat per a la implantació de noves empreses, incidint en la identitat i la territorialitat.

 

També ha intervingut el Director de l’estudi del Pla de reactivació Econòmica, el Dr Rafael Bañón i Martínez, president del Instituto de Educación Superior  TQM, de Madrid, que ha destacat que el Baix Penedès pateix molt la Crisi de la Covid-19 però que a més, la comarca ja estava malament abans del març de 2020. Ha destacat que aquest Pla de reactivació vol ser un Pla de reforçament de les empreses per fer-les més competitives. També cal reforçar la identitat i la imatge del territori. 

 

El Sr Rubén Tamboleo García, Coordinador del projecte per part de la consultora TQM, ha explicat els aspectes més tècnics de la diagnosi destacant la importància de generar seguretat a les empreses en un moment de màxima incertesa. I que cal posar en marxa urgentment polítiques públiques estratègiques que vagin més enllà dels mandats polítics i que es perllonguin en el temps. A nivell més tècnic, les actuacions que es duran a terme versaran sobre dos eixos: l’assessorament empresarial a empreses petites i mitjanes amb atenció individualitzada, formació i acompanyament i tramitació d’ajudes financeres, i les accions de millora als sectors econòmics comarcals de la indústria, comerç i serveis i el turisme.

 

En les properes setmanes, els tècnics contractats es posaran en contacte amb les empreses per oferir-los els serveis d’assessorament d’aquest Pla de reactivació. Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE.

2021 Pla reactivacio