El Consell Comarcal del Baix Penedès valora molt positivament l’aprovació del Parlament però demana concreció i celeritat

El President del Consell Comarcal, Joan Sans ha fet una crida per evitar perdre més llocs de treball, “el Baix Penedès no pot perdre més temps”.

 

201106 ccbp6 de novembre de 2020.L’Aprovació del Parlament de Catalunya de la proposta de resolució sobre el Baix Penedès ha merescut una valoració molt positiva del President del Consell Comarcal del Baix Penedès Joan Sans i del Vicepresident Jaume Casañas. En roda de premsa celebrada aquest matí han destacat el fet que tots els grups hagin donat suport a la resolució.

 

Amb tot, des del Consell Comarcal es reclama la posada amb marxa amb la màxima diligència de la Taula pel Baix Penedès per elaborar l’estratègia que ha de marcar el futur de la comarca i canviar sinèrgies. Joan Sans, ho ha exemplificat que avui mateix proposarà dates als diferents grups per reunir-se el més aviat possible. Seguidament ha enumerat els 6 punts que es marquen en aquesta proposta de resolució aprovada i ho ha resumit: “Cal un pla de xoc per la comarca a curt termini. Amb gairebé 10.000 persones a l’atur és molt urgent que, a més, s’apliquin polítiques socials per paliar els problemes que se’n deriven i ajudar a les famílies que més ho necessiten. I a llarg termini, cal definir una estratègia transversal, conjuntament amb tots els actors del territori per elaborar un pla de reindustrialització, amb empreses que aportin valor al territori i sobretot ajudin a fer d’aquesta comarca un lloc on viure i amb futur.

 

“Des del mes de febrer tenim molts més problemes i molt més greus a causa del Covid-19”. El vicepresident del Consell, Jaume Casañas ha estat molt taxatiu, i ha posat exemples de la precarietat de la situació en diferents sectors que no es poden tornar a repetir: “aquest estiu tots els naixements de la comarca s’havien de traslladar a Tarragona per falta de professionals. Això no passava des dels anys 80.”

 

Des del Consell Comarcal es demana aprendre dels errors passats, fer autocrítica i exigeix a les demés administracions fer el mateix i construir un futur digne i amb garanties per les noves generacions.

I s’ha recordat els “oblits de les diverses administracions de la comarca del Baix Penedès legislatura rere legislatura, pressupostos rere pressupostos. Ha arribat el moment d’arremengar-se, prendre decisions i actuar, perquè aquesta resolució aprovada no quedi en paper mullat, els ciutadans no ens ho perdonarien.”