Els Consells Comarcals de l’Alt i el Baix Penedès demanen conjuntament una reunió amb el Departament d’Empresa de la Generalitat i el Ministeri de Treball per dissenyar una estratègia empresarial pel territori

S’ha celebrat una nova reunió de treball entre els dos Consells Comarcals i el Delegat del Govern de la Generalitat al Penedès.

 

WhatsApp Image 2020 10 15 at 12.53.55 1Divendres 16 d’octubre de 2020. Els Consells Comarcals de l’Alt Penedès i del Baix Penedès s’han reunit novament per compartir i avançar en una estratègia conjunta per fer front a la crisi industrial actual que pateix el territori i per buscar solucions per garantir el futur industrial de les dues comarques. En aquesta segona reunió, fet en format virtual, també hi va prendre part el Delegat del Govern al Penedès Pere Regull, a més dels dos presidents comarcals, en Xavier Lluch i en Joan Sans, acompanyats pels vicepresidents Albert Tort i Jaume Casañas.

Durant la reunió es va analitzar la situació actual amb els darrers anuncis de tancament d’empreses relacionades amb l'automoció com Saint-Gobain Glass de l’Arboç, Robert Bosch de Castellet i la Gornal, Alfisa als Monjos, i el darrers de Bergé Logística i CTC, empreses subcontractades que operen a les instal.lacions de Saint Gobain.

Un cop finalitzada, es va destacar la ferma voluntat de les institucions per treballar conjuntament perquè el Penedès sigui un territori d’oportunitats on s’hi pugui trobar feina, estudiant totes les opcions industrials que hi puguin haver per oferir treball als seus habitants i qualitat de vida. Cal recordar que al Baix Penedès és actualment la comarca amb més atur de Catalunya, una situació que s’està agreujant a causa de la Covid-19.

El COVID està provocant un conjunt de situacions que ningú podia preveure, per això des dels Consells Comarcals llancen un missatge d’unitat, de fer pinya, i treballar en pro del territori i de la seva gent amb responsabilitat política.