El CCBP contracta una tècnica per assessorar les xarxes de voluntaris creades a la Comarca arran de la pandèmia de la Covid-19

L’objectiu és el de reforçar i ampliar les xarxes de voluntaris i ajudar-les a esdevenir una eina més de suport veïnal per tal de reforçar els serveis municipals i comarcals de voluntariat social més enllà de la pandèmia de la Covid-19

 

200916 ajuda2Dimecres 16 de setembre de 2020. Una de les poques coses bones que ha portat la pandèmia ha estat la creació de xarxes de voluntaris per ajudar a les persones més necessitades durant els moments més durs dels confinaments. Persones anònimes es van auto-organitzar per portar menjar, medicaments o simplement fer companyia als qui més ho necessitaven, per manca de salut, per edat, o per no tenir una xarxa familiar. 

Sovint, aquestes xarxes de persones voluntàries s'han organitzat al marge de les administracions o entitats. Per això des de l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Penedès, a través d’un contracte programa del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat, s’ha contractat una tècnica amb l’objectiu d’assessorar aquestes xarxes de voluntaris i ajudar-les a esdevenir una eina més de suport veïnal per tal de reforçar els serveis municipals i comarcals de voluntariat social més enllà de la pandèmia de la Covid-19. 

La feina d'aquesta persona és la d'assessorar aquests grups, a més de facilitar-los equips de protecció (epis) com guants, gel hidroalcohòlic, mascaretes... També s’encarrega d'oferir una pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil i de danys per les persones voluntàries.

També s’encarrega de la coordinació amb els diferents grups de voluntaris i de fomentar el voluntariat entre els veïns, no només per la Covid-19, si no més enllà d'aquesta crisi amb l'objectiu de potenciar el suport mutu entre xarxes de veïns i de grups.