Els representants de la Gent Gran del Baix Penedès participen en el 8è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya

191113 foto 2 8e congresRepresentants del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Penedès i la técnica de gent gran del Consell Comarcal del Baix Penedès van participar en el 8è Congrés Nacional e l Gent Gran de Catalunya, el passat dia 25 d’octubre a  St Fruitós de Bages, on van participar prop de 360 persones La jornada, que enguany va portar per títol “Tenim veu, decidim”, va estar inaugurada pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

En el congrés es van debatre i consensuar totes les accions i reivindicacions que s’han fet durant 48 trobades territorials precongressuals, entre juny i abril, en les que han participat més de mil persones. 

Aquestes aportacions prèvies es van debatre en dos penències que van girar entorn dels drets i deures de les persones grans i les polítiques d’adaptació de la societat a l’envelliment. 

Finalment es van consensuar les conclusions i es va acordar un manifest conjunt que esdevindrà el marc de treball postcongressual, amb el  que les administarcions i agents cívics podrán implementar les reivindicacions d’aquest col·lectiu per fer efectiu un envelliment actiu.