El Pacte Penedès Marítim s'uneix a la reivindicació del territori del proper dia 12

marxa lenta

 

El Pacte Penedès Marítim s'uneix a l'acte promogut per la Xarxa de Mobilitat Penedès Garraf, previst pel proper dia 12 d'abril. Serà una marxa lenta per la C-32, coincidint en el dia d'operació sortida de Setmana Santa. L'acte, presentat aquest dijous al vespre a les dependències municipals de la platja de Calafell, vol ser una reivindicació del territori, per demanar una solució immediata a l'elevat cost del peatge de l'autopista que passa pel Garraf i el Baix Penedès. Sònia Mirambell, membre de la Coordinadora de Calafell, ha fet una crida a la ciutadania a la mobilització, 'sortint tots en marxa lenta a les 18h, des del polígon Les Salines (Cubelles). Com a municipis estem ofegats, i no tenim més opcions'. Mirambell ha valorat la unió dels municipis i el suport dels 2 consells comarcals per 'aconseguir fer una reivindicació única'.

 

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, també ha destacat aquesta pressió unificada que s'està fent, i ha qualificat la situació al territori de 'mobilitat obligada, en el sentit que no tenim alternativa a la C-32, ja que la C-31 és una via urbana'. Per aquest motiu, Serramià exigeix 'el mateix tracte que s'està aplicant a altres zones de Catalunya (com la Cerdanya), el volem pel nostre territori'. 'És primordial per aconseguir l'equilibri territorial pel qual estem lluitant I picant pedra des de fa molt de temps', afegeix la presidenta. Des del Consell Comarcal del Baix Penedès també es lamenta que 'l'autopista no faci honor al nom que porta, ja que Pau Casals no estaria satisfet d'una infraestructura poc solidària, que suposa un problema pel territori'.

 

Des del Consell Comarcal del Garraf s'ha recordat que 'des del 1992 estem pagant uns peatges que ens han fet menys competitius'. La seva presidenta, Glòria Garcia, ha manifestat que 'ara ja estem cansats d'aquesta situació. Tot i ser conscients que la gratuïtat total no és possible, almenys que s'apliquin les bonificacions que demanem'. La proposta del Pacte Penedès Marítim, presentada a la Generalitat, és que el peatge entre Cubelles i El Vendrell sigui gratuït pels residents, i el peatge de Vallcarca, la bonificació sigui del 60%.

     

 

Divendres, 5 d'abril de 2019