La fotografia torna a protagonitzar una mostra de l'Aparador Jove

Romina

 

Romina Puig Altimira és la protagonista de la nova exposició fotogràfica que es pot visitar a l'Aparador Jove. Aquesta mostra és d’un viatge que ha fet l'autora aquest any al Pol Nord, a Svalbard, un arxipèlag noruec de l'oceà Àrtic, al costat de Groenlàndia. Dins aquesta illa hi ha varis assentaments i un d’ells és Pryramiden, situat a latitud 79o.

 

L'afició de Romina Puig a la fotografia li ve de visitar llocs abandonats o parats en el temps, i així va ser com va decidir fer aquest viatge en vaixell des de Longyearbyen (capital de la Illa de Svalbard) fins a Pyramiden, travessant la glacera Bünslow.

 

Pyramiden és una localitat russa situada a l’arxipèlag de Svalbard; va ser fundada pels suecs al 1910 i va ser venut a la Unió Sovietica al 1927. Va arribar a tenir un miler habitants però va ser progressivament abandonada durant la dècada dels anys 1990.

 

S’ha predit que, a causa del lent ritme de decadència en un clima frígid, els principals edificis d’aquesta ciutat abandonada continuaran sent visibles durant 500 anys.

 

L'exposició es pot visitar a l'Aparador Jove de l'Oficina Jove Baix Penedès, situat a la plaça Pep Jai. Un espai on els joves artistes de la comarca poden mostrar gratuïtament les seves creacions.

   

Dijous, 28 de març de 2019