El Consell Comarcal i el Gremi de Restauració i Hosteleria, colze a colze per reforçar el turisme tot l’any

Gremi hostaleria

El Consell Comarcal del Baix Penedès i el Gremi Comarcal de Restauració i Hosteleria del Baix Penedès s’han reunit aquest dimarts per impulsar iniciatives que promocionin la comarca des d’aquest sector turístic. Una trobada que ha comptat amb l’assistència del conseller comarcal de Turisme, Jaume Casanyas, el president entrant del Gremi, Eduard Álvarez, el vicepresident de la nova junta, Jerome Pouil, i la secretària de l’entitat, Carme Garcia.

 

Entre les propostes que s’han presentat, es vol treballar per a la creació d’uns ‘packs’ turístics destinats al turisme de proximitat i que alhora ajudin a desestacionalitzar la temporada alta. En concret, serien promocions de caps de setmana que coincidissin en dates senyalades al calendari festiu, com el Carnaval, les calçotades, o èpoques com la primavera.

 

Les xarxes socials i les noves tecnologies poden ser també un impuls per a aquest sector; és per aquest motiu que es vol apostar per una ‘app’ (aplicació mòbil) que promocioni els actius turístics del gremi.

 

Un altre aspecte a millorar és la difusió dels agremiats de la comarca, que es farà aprofitant la imatge gràfica del mapa comarcal.

 

En el decurs de la reunió també s’ha volgut establir i posar de manifest la necessària col·laboració entre el Gremi de Restauració i Hosteleria i el Consell Comarcal del Baix Penedès, així com amb els ajuntaments, per tal de fer del turisme un motor del territori. En aquesta línia, el conseller comarcal de Turisme, Jaume Casanyas, ha destacat ‘la important tasca que està duent a terme el Gremi, i la seva voluntat per sumar en la promoció turística del Baix Penedès’. Jaume Casanyas creu que ‘la millor manera per aconseguir una estratègica turística efectiva és el treball conjunt entre administracions, i amb la implicació dels projectes Enoturisme Penedès, Penedès Marítim, Costa Daurada i Costa Barcelona’. El conseller comarcal afegeix que ‘només de forma unitària aconseguirem realçar l’enorme potencial que té el Baix Penedès’.  

 

 

Dimarts, 11 de desembre de 2018