El Consell Comarcal del Baix Penedès vol explicar el Pla Territorial del Penedès a la comarca

 

Pla territorial pnd

 

Abans d’acabar l’any, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, acabarà d’enllestir l’avantprojecte del Pla Territorial del Penedès.

Des del 2014 el Departament de Territori i Sostenibilitat va impulsar el Pla Territorial del Penedès. En un primer moment es va proposar fer un Pla Territorial agafant les propostes dels tres plant territorials dels que formaven part les comarques de la Vegueria del Penedès. [Camp de Tarragona (Baix Penedès), Catalunya Central (Anoia) i Àmbit metropolità (Alt Penedès i Garraf)].

La comissió redactora va voler superar els Plans Territorials originals i va proposar d’elaborar un Pla Territorial nou, adequat a les noves circumstàncies i necessitats del territori, repensant el Penedès en la seva globalitat. Desprès de 4 anys de treball repartit en diferents sessions als territoris, aquest darrer trimestre d’any es vol proposar un primer avanç del Pla Territorial.

Es per tot això i seguint la iniciativa del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Consell Comarcal del Baix Penedès contactarà amb el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, perquè els responsables tècnics del projecte puguin venir a fer una exposició publica d’aquest avanç del projecte al territori.

La Presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, que també és membre de la Comissió elaboradora del Pla Territorial, destaca la voluntat de fer partícip del Pla a la societat de la comarca. Des del Consell Comarcal s’ha anat compartint el projecte amb els alcaldes, però creiem necessari obrir-ho a la gent i que els baixpenedesencs i baixpenedesenques participint en el Pla Territorial que ha de marcar el futur de la comarca.

En quan tinguem resposta del Departament de Territori es proposarà lloc i data per elaborar aquesta sessió participativa.

 

Dimarts, 24 de juliol de 2018