Conveni amb 'la Caixa' per dos projectes socials de la comarca

 

donacio caixa

 

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha signat aquest dilluns al matí un conveni amb l'obra social de 'la Caixa', per valor de 3.500€, i que permet ajudar dos projectes que impulsa el propi Consell.

 

Un d'ells és el pis d'urgència social que dóna servei a persones d'ús puntual, sobretot en casos de desnonaments i víctimes de violència de gènere. El Consell Comarcal gestiona aquest pis pont, situat al municipi de Bellvei, on es deriven famílies que per diferents motius estan sense habitatge (en cas de desnonament, majoritàriament) a l’espera que puguin disposar d’algun altre habitatge. La subvenció té per objectiu realitzar algunes millores necessàries a l’habitatge, perquè sigui un espai més adequat per les famílies que hi han d’anar a viure. Concretament, gràcies a aquest conveni, s'instal·larà calefacció.

 

Aquest pis dóna cobertura a 12 municipis de la comarca (tots excepte El Vendrell i Calafell, que ja en disposen de propis), i s'acostuma a ocupar durant un període màxim de 15 dies.

 

L'altre projecte que estarà subvencionat pel conveni amb la Fundació de la Caixa és el Consell Consultiu de la Gent Gran. Una activitat que realitza activitats i tallers adreçats a les llars d’avis de la comarca, com per exemple tallers de memòria, gimnàstica, manualitats, xerrades sobre temes que afecten a la gent gran, cursos de formació que els hi puguin interessar, etc.

 

L'acte de signatura del conveni ha comptat amb la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, el director de Bànquia Institucional de la Caixa, Alexis Gómez, i directors d'oficines de la comarca. Serramià ha volgut recordar que 'aquesta aportació ajuda molt a aquests dos projectes socials', i ha destacat que 'el Consell Comarcal treballa en dues línies: crear ocupació a través dels Plans d'Ocupació, i Serveis Socials, per cobrir les necessitats urgents en casos de precarietat'. Des de l'entitat bancària, Alexis Gómez s'ha mostrat satisfet de poder signar la col·laboració, i ha ressaltat que 'la finalitat és millorar les condicions per a gent o famílies amb risc d'exclusió social, així com contribuir al benestar de la gent gran'.

 

Dimarts, 24 de juliol de 2018