Al juliol, l’exposició ‘Pompeu Fabra. Una llengua completa’ visita les biblioteques de l’Arboç i Cunit

 

pompeu fabra

 

L'any 2018, per acord del Govern de la Generalitat de Catalunya, està dedicat a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra, per celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana.

 

Amb aquest motiu, al Baix Penedès, la Biblioteca Municipal de l’Arboç i la Biblioteca Marta Mata de Cunit acolliran durant el mes de juliol l’exposició 'Pompeu Fabra. Una llengua completa', creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels serveis territorials de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística, mitjançant el Servei Comarcal de Català del Baix Penedès.

 

La mostra itinerant inclou vuit blocs expositius que presenten de manera planera i amena les dimensions científiques i socials de l’obra de Fabra i els elements principals de la seva biografia. Gràcies a Pompeu Fabra els territoris de parla catalana disposem d´una llengua completa, vital, codificada, consensuada i amb projecció de futur.

 

Del 2 al 13 de juliol, l'exposició ‘Pompeu Fabra. Una llengua completa’ es podrà visitar a la Biblioteca Municipal de l'Arboç (av. Sant Jordi, 12), de dilluns a divendres, de 9 a 13 h. A partir del 16 i fins al 30 de juliol s'instal·larà a Cunit, a la Biblioteca Marta Mata (c. de la Creueta, 17). L'horari de visita serà el mateix que el de la Biblioteca: de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

 

Informació complementària:

Any Pompeu Fabra: http://llengua.gencat.cat/ca/anypompeufabra/inici/

 

Dilluns,  de juny de 2018